Tuesday, December 20, 2011

JOHOR PREMIUM OUTLET :-)

Salam to all my dear readers!!

Seperti yang dijanjikan sebelum ini, hari ini anda semua akan disajikan dengan pelbagai info tentang Johor Premium Outlet (JPO) yang terletak di Indahpura, Kulaijaya, Johor. 

Sedikit latar belakang mengenai JPO.

JPO merupakan salah satu inisiatif pembangunan di Wilayah Iskandar Malaysia yang mana merupakan hakmilik Genting Group dengan kerjasama Simon Property Group. JPO merupakan salah satu premium outlet yang pertama di Asia yang mana ia merupakan model yang sama seperti 69 premium outlet yang terdapat seluruh dunia (57 di US, 1 di Puerto Rico, 8 di Japan, 2 di Korea, 1 di Mexico).

Mengapa di Kulaijaya?
Seperti yang dimaklumkan oleh pihak Iskandar Malaysia, oulet-outlet yang terdapat diseluruh dunia sememangnya kedudukannya jauh dari kepesatan bandar. Ini merupakan salah satu ciri premium oulet yang unik yang mana tujuannya adalah untuk membangunkan kawasan sekitar ini. Dimaklumkan juga pihak Genting Group akan mewujudkan shopping complex dan juga hotel-hotel yang turut akan dibangunkan disekitar JPO ini. JPO juga bukan sahaja dapat menarik pelancong dan rakyat tempatan, malahan tujuan utamanya adalah menarik pelancong asing dan secara tidak langsung dapat menandingi pelbagai tempat menarik yang terdapat di negara jiran, merangkap pesaing terdekat, Singapura.

JPO menawarkan 80 koleksi jenama designer dan pada masa yang sama terdapat 80 stores yang menjanjikan harga yang amat berpatutan dengan tawaran diskaun sekitar 25% sehingga 65%. Setiap outlet mempunyai pelbagai tawaran hebat yang mana setiap produk yang ditawarkan adalah asli (original) diambil daripada luar negara (2 season past).

Harga yang ditawarkan sangat berpatutan. Anda boleh membeli mengikut kemampuan dan bajet yang minimum. Pelbagai outlet yang terdapat disana mempunyai tawaran diskaun yang berbeza. Setiap design adalah terhad. Stok baru akan sampai sebulan sekali. 

Oppss..hampir terlupa nak senaraikan brand/oulet di JPO. =)

DESIGNER FASHIONS & SPORTWEAR
  • Adidas
  • Armani Exchange
  • Armani Oulet
  • Brook Brothers Factory Oulet
  • Berberry
  • Canali
  • CK
  • Cotton On
  • DKNY
  • Esprit
  • Flow
  • G2000
  • GAP
  • Guess
  • Lacoste
  • La Senza
  • Levi's
  • Nike
  • Padini
  • Pink Jambu
  • Polo Ralph Lauren
  • Poney Oulet
  • Puma
  • Quicksilver
  • Raoul
  • Rip Curl
  • Roxy
  • Salvatore Ferragamo
  • Shanghai Tang
  • Timberland
  • Tommy Hilfiger
  • Universal Traveller
  • Versace
  • Zegna
SHOES
  • Charles & Keith
  • Clarks
  • Geox
  • Pedro
  • Skechers
  • Vincci
ACCESSORIES & JEWELLERY
  • City Chain
  • Evita Peroni
  • Swiss Watch 
  • Tomei
  • Wear + When
HOUSEWARES & HOME FURNISHINGS
  • Akemi Uchi
FINE LEATHER & LUGGAGE
  • Bonia
  • Carlo Rino
  • Coach
  • Coach Men's
  • Fossil
  • Micheal Kors
  • Oroton Factory
  • Samsonite
  • Tumi
GIFTS & SPECIALTY ITEMS
  • Cosmetics & Designer Fragrances
  • Fidani Chocolate
  • Royal Selangor
  • The Body Shop
  • The Cosmetics Company Store
Selepas ini saya akan share banyak lagi info..Nak cari hotel mana, nak jalan ikut mana..dan juga akan disajikan dengan gambar-gambar perasan ala-ala shopping di obersi..hehehehe..Tungguuuuu........!!!

Kitorang menginap di Nouvelle Hotel, Lagenda Putra, Kulai, Johor. Hotel ni macam hotel bajet tapi memang murah je. Kitorang amik single bed RM78 including breakfast / each. Tapi kalau gov rate dapat RM66 only. Murah kann!! Hotel ni kat tepi jalan korang dah boleh nampak dah. Macam rumah kedai tapi bila masuk je..pehhh tetiba rasa macam perasan duk hotel 4 star. Cuma breakfast macam awkward sikit la sebab biasanya buffet kan, tapi kat hotel ni diorang served. So, makan takat yang diorang bagi je..hehe..Tapi takleh la nak komplen bagai, RM66 only!..


Hotel ni baru lagi operasi awal Februari hari tu. Kalau korang berminat nak duduk sini, booking dulu ye sebab diorang dah inform banyak dah orang booking awal-awal sebab nak ke JPO ni. Dari hotel ni ke JPO dekat sangat tak sampai 10 minit. Korang masuk balik highway, then keluar ke exit Senai. JPO tu betul-betul tepi highway je. 

Nouvelle Hotel, Kulai, Johor
Cantik gak toilet ni

Ni diorang tersilap key in dalam sistem. Kitorang mintak single bed, tapi nasib duit menyebelahi JPO. Tidur katil queen, bayar rate single bed..hehehe

Alamat Hotel: No.1, Jalan Lagenda 1, Taman Lagenda Putra,, 81000 Kulai, Johor.
No Tel: 07-6623555 
Dari hotel ni ke JPO dekat sangat tak sampai 10 minit. Korang masuk balik highway, then keluar ke exit Senai. JPO tu betul-betul tepi highway je.

Okay, taknak citer banyak..lets the pics talk!! Oucchh!!


From Senai Highway..keterujaan sunggul menebal time ni.

omg!! dah ada kat signboard !

lagi signboard

terasa bahang dari jauh..hehehe

okay dah sampai..besau nye skooter pak guard..

Burberry..Ramai gila orang..!! Nak beli tapi tak mampu lagi sebab dah diskaun 50% pun mahal..

Armani Outlet

Salvatore Ferragamo..Berangan nak handbag tapi tak banyak pilihan lagi..

Ramai gila orang sebab hangbag banyak gila..diskaun up to 60%!! I tak minat Coach, ada yang berkenan warna biru tapi taknak la..nak usha kedai lain plak..



Raoul..opening soon

Tommy Hilfiger..opening soon

Royal Selangor

Bonia pun opening soon..Oroton, baru firstime dengar brand ni from Australia..Husband beli wallet after 25% diskaun RM345, then dapat diskaun 30% lagi RM240..calf leather

Samsonite

Pedro

Cosmetics & Designer Fragrance

Padini n Vincci..murah gile t-shirt Padini RM9 only

Guess..murah jugak..handbag RM120 only..husband beli jam RM450 , beli baju hadif RM195..both item diskaun30% = RM350 only

CK..i beli handbag diskaun 50%, husband beli kemeja diskaun 60%

DKNY n Lacoste..barang tak banyak lagi

Armani Exchange..opening soon

Gap..beli swimming suit hadif RM30 only, n kemeja Hadif RM50 only. buy 5 items, additional 20% diskaun


La Senza and Esprit

Okay..i borong ini juge sebab murah gilerrrr...

Roxy n The Body Shop

Charles & Keith..I beli handbag diskaun 70%





Kredit to kemnrocky.blogspot.com for the really informative info :-)

p/s:  Tahun depan nak buat trip ke sini lah..  Saper nak ikut??


14 comments:

Anonymous said...

I will right away seize your rss as I can't to find your email subscription hyperlink or newsletter service. Do you've any?

Kindly let me recognise in order that I may subscribe. Thanks.



my website - tao of badass

Anonymous said...

What's up, its pleasant post on the topic of media print, we all be familiar with media is a enormous source of data.

Here is my site; voyance

Anonymous said...

Paгagraph writing is also а exсіtement,
if уou be аcquainteԁ wіth thеn you can write otherwise it іѕ сomplicatеԁ
to wгite.

Look іnto my websіte :: meuble de salle de bain

Anonymous said...

Article writing is also a fun, if you know then you can write
otherwise it is difficult to write.

Also visit my web-site :: cheap ralph lauren polo shirts

Anonymous said...

When someone writes an piece of writing he/she
keeps the idea of a user in his/her brain that how a user can be aware of it.
Thus that's why this piece of writing is amazing. Thanks!

Feel free to visit my web page ... cheap ralph lauren

Anonymous said...

My developer is trying to convince me to move to .
net from PHP. I have always disliked the idea because of the expenses.

But he's tryiong none the less. I've been using Movable-type on numerous websites for about a year and am concerned about switching to another platform.
I have heard excellent things about blogengine.net. Is there a way I can import
all my wordpress posts into it? Any help would be really appreciated!


Here is my site; Polo Ralph Lauren Outlet

Anonymous said...

Good article. I'm facing some of these issues as well..

Also visit my homepage: Rolland Garros

Anonymous said...

I visіted varіous sites except the audio feature for audio songs existing at this sitе is in fact wonderful.


Also visit my web ρage: disque dur SSD

Anonymous said...

Hi all, here every one is sharing such familiarity, thus it's fastidious to read this weblog, and I used to visit this webpage daily.

Feel free to visit my web site - maquillage yeux

Anonymous said...

Wow, that's what I was exploring for, what a stuff! existing here at this webpage, thanks admin of this site.

My blog post :: devis fenetres

Anonymous said...

I was wondering if you ever thought of changing the structure of your blog?
Its very well written; I love what youve got to say.
But maybe you could a little more in the way of content so people could
connect with it better. Youve got an awful lot of text
for only having 1 or two pictures. Maybe you could space it out better?


My homepage: tarot

Anonymous said...

What's up colleagues, how is everything, and what you desire to say concerning this paragraph, in my view its really awesome in favor of me.

my blog :: voyance gratuite en ligne amour

Anonymous said...


http://bit.ly/11E6sdj For starters, it is important for you to understand exactly what is included in the cat pet insurance plan before signing on the dotted line.
When your healthcare demands and family dynamics transform, your health insurance must be altered in order to meet individuals needs.

Anonymous said...

This website was... how do I say it? Relevant!! Finally I've found something that helped me. Thanks!

Here is my homepage :: voyance Par Telephone

Follow by Email

Looking for something??

Loading...

Klik kat sini pun ok gak!!